Ons eigen huis

Laatst kreeg ik de vraag waarom ons eigen huis niet op de site staat. Omdat ik dan kan laten zien wat m’n eigen smaak is en wat we zelf hebben toegepast in ons huis. Dat leek me niet zo professioneel en ook een beetje dichtbij komen. Maar toen dat voor de zesde keer gevraagd werd dacht ik laten we het toch maar doen!

In januari 2014 kregen we de sleutel van ons huis in Wijk aan Zee. 500 meter van het strand en met twee zomerhuisjes in de tuin! Voor ons de perfecte combinatie omdat we een van de twee zomerhuisjes verhuren, een gebruiken als kantoor we wonen in het huis met schuin zicht richting de strandopgang.

De vorige bewoners waren 94 jaar en hadden al een tijdje niet meer zo veel gedaan aan het huis. Dat betekende dat we alles naar eigen wens konden opknappen en inrichten omdat alles gedateerd was! De prachtige houtkachel is gebleven en zelf ben ik gek op een vloer van graniet die hebben we boven in de waskamer behouden. Verder zijn de vloeren er gedeeltelijk uit geweest hebben we uitgebouwd en al het elektra en loodgietwerk is vervangen. Daarna zijn we weer begonnen met opbouwen. De kozijnen zijn zwart, de muren spierwit met hier en daar een accentkleur, hout-strips en behang op de muur. De indeling en kleuren veranderen vaak, vriendinnen zijn steeds weer benieuwd wat er allemaal is veranderd als ze komen. Omdat ik gek ben op rommelmarkten en kringloopwinkels wisselen we regelmatig van eetkamerstoelen en accessoires. De spullen die daar vandaan komen hebben een verhaal vooral vazen, krukjes, kistjes en oude deurknoppen kan ik moeilijk laten staan. Diepe zucht van manlief als ik dan weer binnen kom met m’n handen vol schatten. Gelukkig is hij er inmiddels aan gewent en mag ik helemaal m’n gang gaan. En is er genoeg
ruimte op de zolder als opslag 😉

Aanvullende informatie

De aannemer die ons heeft geholpen met de verbouwing is Erwin van Bouwbedrijf Post. De foto’s zijn gemaakt voor de fotografie blog van Danielle, Elle fotografie.

Go Top