Marijke en Marga van Basisschool De Bareel in Heemskerk belde me enthousiast op voor een kennismakingsgesprek. Ze hadden de inrichting op andere scholen gezien waar ik de docentenkamers voor heb ingericht en wilde ook graag een docentenkamer in hun eigen school creëren! Op dat moment was dat namelijk nog niet het geval terwijl daar wel vraag naar was. Een van de klaslokalen kwam vrij waardoor we in de zomervakantie aan de slag konden zodat het klaar was voordat de docenten weer begonnen.

De vloer van marmoleum in een oranje en groen tint was een gegeven en ook de oranje/rode kozijnen en de pantry moesten blijven. Op die kleuren hebben we doorgeborduurd. Het groen en oranje komt terug in de stoffering van de comfortabele stoelen, barkrukken, banken en fauteuils. De wand is geschilderd in de kleur Smoking Grass en de witte kozijnen en deur richting de gang is zwart gemaakt. Bij binnenkomst loop je meteen tegen de ‘actualiteitenwand’ aan, deze was eerst lila met een kozijn in het midden. (zie de before foto) Kurk is goed voor de akoestiek, handig om dingen in te prikken en het staat sfeervol. Daarboven hangen augurkenpot-lampen die terugkomen boven de lange tafel. De tafelbladen passen bij de fronten van de pantry en op de wand zijn Dockfour panelen geplaatst. Op de kalender kan iedereen een magneetje plakken op zijn geboortedag met een pasfoto erop. Er zat een verspringing in de wand in het midden van de ruimte, dit hebben we opgevuld met isolatiemateriaal waardoor er meteen minder geluidoverlast is richting het lokaal ernaast. Daaroverheen is kokosnoot mozaïek geplaatst. Waardoor het geheel in combinatie met de planten een natuurlijke uitstraling heeft.

De tafels kunnen tegen elkaar aan gezet worden waardoor er een lange vergadertafel ontstaat, maar kunnen uiteraard ook los van elkaar gebruikt worden, je kunt hoog zitten aan de ronde zwarte tafels en bij de entree. Bij het raam is er een lounge gedeelte met gekleurde fauteuils gecreëerd. Op deze manier is er voor ieder wat wils, kun je soms wisselen van plek en is er voldoende dynamiek in de ruimte.