Dit gemeentelijk monument in een charmant gedeelte van Beverwijk is opnieuw in de verf gezet, en hoe! Van wit ging veel van het houtwerk naar mystiek zwart. Daarnaast is gewerkt met rustige naturellen van Farrow and Ball; Droph Cloth en Shaded white gecombineerd met een pittige India Yellow. Ook de vloer en de algehele uitstraling van de benedenetage ging op de schop.

Eigenaren Cees en Natasha wilde graag donkere kozijnen, glas in lood om de natuurlijke charme van de woning terug te brengen, een nieuwe traploper, een nieuwe uitstraling in de voorkamer met gouden accenten en meer samenhang in de keuken, achterkamer en tuinkamer.

Deze statige woning had nog origineel glas in lood boven de voordeur maar dat miste in de voorkamer en de kamer en suitedeuren. Marja Boots heeft na een brainstormsessie met ons; de bewoners, aannemer Tino Boots en mij een ontwerp gemaakt en dat ook gerealiseerd in haar glas in lood atelier waarna Tino en hun zoons het hebben geplaatst een familie effort! Het lijkt alsof het nooit anders is geweest.

Tijdens een inspectie naar de vloer bleken de balken rot, waardoor de balkenvloer tot het zand vernieuwd moest worden. Een geluk bij een ongeluk, hierdoor kon de woning ook voorzien worden van vloerverwarming en een nieuwe pvc-vloer. Doordat de radiatoren in de voorkamer kwamen te vervallen is daar een vakkenkast gemaakt geschilderd in twee kleuren.

De bestaande stoelen zaten nog goed maar de stof was versleten. Stoffeerder Roos heeft de stoelen van een nieuw diepblauw jasje voorzien. De bank is vervangen door twee fauteuils. Het geheel wordt verbonden door een levendig kleed waar de kleuren van de wanden en stoelen in terugkomen. Boven de schouw hangt een antieke Cupido spiegel voorzien van bladgoud. Het was een zoektocht naar het perfecte exemplaar. Uiteindelijk zijn we geslaagd bij The Robin en is het een echte eyecatcher geworden. Aan de wand hangt een sierlijke wandkandelaar, ook antiek en voorzien van bladgoud.

De wanden in de ‘tuinkamer’ hebben handgemaakte wandbekleding gekregen met gevlochten riet, daardoor is geen baan hetzelfde en is er een levendige natuurlijke wand ontstaan. Dit gecombineerd met veel planten en een weeldigere groene achtergrond van de tuin maakt de tuinkamer compleet. Eigenaar Cees is een frequent schaker waardoor we een zoektocht inzette naar een antieke schaaktafel. Uiteindelijk hebben we een exemplaar gevonden in Utrecht. De stoelen en tafel waren er al en zijn gedeeltelijk erfstukken, door de poten en het blad te voorzien van nieuwe kleuren past het in de nieuwe uitstraling van de ruimte.

De hal heeft een lambrisering gekregen in de kleur ‘Drop Cloth’ met een profiellijst erboven geschilderd in de mystieke zwarttint die door de hele benedenverdieping terugkomt. Op de trap ligt een velours Louis de Poortere loper. Waarboven een verlichting statement bestaande uit schijven van o.a. marmer, gedoogd gras, messing en beton.

Eigenaresse Natasha is mee geweest om samen de planten en potten uit te zoeken, ook hebben we samen de woning afgestyled met persoonlijke items van beide families aangevuld met vondsten van mij.

Door dit onderdeel samen te doen kwamen er steeds meer dozen met verhalen en items naar boven waardoor het uiteindelijke resultaat nóg persoonlijker is geworden.

Met dank aan onderstaande partijen, samen met de opdrachtgevers hebben we het tot dit mooie eindresultaat gebracht!

Ontwerp, levering verlichting en accessoires, maatwerk en hulp bij de realisatie, gedeeltelijke projectbegeleiding: @Esmee Kroezen | Fotografie: @Chiela van Meerwijk | Aannemer: @Tino Boots en @Pim Boots en @Rick Boots  | Schilders: @Maarten Paap en @Denise Paap | Behang, vloerkleed, gordijnen en traploper: @Wooncentrum Ubo Kok | Vloer: @Erkamp | Verlichting in het trappenhuis en wandlampen in de voor- en achterkamer: @Illum | Elektrawerk: @Visser elektrotechniek | Stoffering stoelen: @Roos Prent | Spiegel: @TheRobin