Turn key project, in ruim twee maanden tijd van sleutel naar een thuisomgeving die écht af is.

Deze woning in Heemskerk onderging een totale make-over. De opdrachtgever wilde graag ontzorgd worden. Waardoor hij het ontwerp, de realisatie en de inrichting van bed tot en met het bestek en de laatste stylingpuntjes op de i graag wilde uitbesteden.

De opdracht was een sfeervol thuis te creëren waar verschillende woonwensen samen zouden komen, een speelplek in de woonkamer en een slaapkamer voor dochter Janneke van 5 jaar, een riante tafel waar gegeten kan worden met vrienden van de kookclub, een bank waar je kunt bijkomen na een dag werken, de bestaande keuken was heel laag en er stonden onhandige wanden tussen dat openbreken was de wens en de riante slaap annex kleedruimte kon meer knus- en geborgenheid gebruiken.

Door de wanden glad te stuken, de sterke bestaande onderdelen te benadrukken en te schilderen zoals de openslaande deuren en de grote spiegels, de vloer te vervangen voor een praktische pvc-vloer en de ramen te voorzien van sfeervolle raamdecoratie die het licht filteren ontstond er een mooie basis. De plafonds zijn zowel in de woonkamer als in de slaapkamer mee geschilderd. Door de blauwtinten in vlakken mee te schilderen vervaardig je als het ware een ruimte in een ruimte, waarbij elk gedeelte een eigen functie heeft. De tuin was al gebruiksklaar en had veel ronde vormen, die hebben we doorgetrokken naar de woonkamer met ovale, ronde en organische vormen die terugkomen in de tafels, het tv-meubel en de vloerkleden. De strakke lijnen van de kleurovergangen, de nieuwe keuken en bestaande schouw zorgen voor een strak contrast. Een van de hobby’s van Thomas is fietsen, daardoor hebben we geweien van fietsonderdelen boven de schouw geplaatst, als knipoog naar de dieren geweien die je regelmatig boven dit soort schouwen ziet. In de hal en de slaapkamers hangen pentekeningen gemaakt van foto’s van vader, dochter en opa.

In de woonkamer is een groot fotokunstwerk geplaatst, ik mag over het uitgebreide portfolio van Lisette Geel beschikken met abstracte en figuratieve kunst. Deze werken kunnen een interieur echt afmaken. De kleuren vanuit het kunstwerk komen terug in de kleuren en materialen die voor deze woning zijn gekozen. De lievelingskleur van de bewoner is blauw, die kleur komt in veel verschillende kleurscharkeringen terug. Omdat blauw een koelere tint is heb ik het gecombineerd met warme bruin en oker tonen.

Het geheel is uitgevoerd in samenwerking met een team van vrienden en kennissen en de vader van Thomas. Een geluk dat Thomas deze professionals in zijn netwerk had, na de presentatie van het plan was de bouwvergadering en zijn diezelfde dag de eerste sloopwerkzaamheden al uitgevoerd.

Fotografie van project: Chiela van Meerwijk
Fotokunstwerk: Lisette Geel-Gerssen
Vloer, behang en raamdecoratie: Decokay Gerard Portegies // Decokay van Vliet
Schilder: @Michiel Heuer
Stucadoor: @Joost Meijer
Elektriciens: @ John Kuijper @Hans van Loes

Met meubilair, kunst en accessoires van o.a.: bed en spiegel van Loof; Ward van Zandvoort, meubilair van De Eekhoorn Dutch Furniture, Happy Cirle van: Isabelle Schoenmakers-Leijser, behang van Bnwallcoverings en KEK Amsterdam, verlichting van it’s about RoMi BV en dominidesign.com